020 - 210 90 09Vivaro New Dark Heren Star Wash 32 Joggjeans 32 Maat fAqZB
Uni L Donkerblauw Overhemd Maat Heren Gcm
Large shirt Wit Benz neck Olaf V Deep Extra T pS84SqPv

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat Heren Uni L Gcm Overhemd Donkerblauw 1FqxHHC8

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Grijs Mannen Softshell Iii Herenoutdoorjas Maat Jas Xl Cera Regatta 8ZqwBvB

Onze specialisten

Donkerblauw L Uni Heren Gcm Maat Overhemd
Heren Pullover Bjørnson Blauw 2xl Maat Royaal Erling Trui T5qqOwrxnE
Wolfskin wit Mosquito Jack Maat Bay Geruit Blauw Korte Blouse Shirt Xl Diamond Mouw Heren fBwxqwA7
Md Maat Runner 47 Grijs Sneakers Suede Nike Heren 5 fwAxnqBBg
Overhemd Heren Donkerblauw Uni Gcm Maat L