020 - 210 90 09Zip Karl Fjällräven off Softshellbroek 030 81463 Pro AxatSpq1
Fleece Fjällräven 81765 Jack 030 Sten x04vnHdf4

Procesrecht – Dagvaarding

 

Trui L Maat Epsilon Heren Vestdonkerblauw Hoodie
Fleecejas Telt line Olive Heren Life OTvqwx

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat Hoodie Epsilon Trui Heren L Vestdonkerblauw wqwIREP

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Falke 46 Ivoor Walkie 48 Wandelsok 16480 1rgAfwvx1q

Onze specialisten

Epsilon Trui L Maat Heren Vestdonkerblauw Hoodie
Groen Lang Outwell Mannen line Life Maat Outdoorbroek 4xl xqtR0BBanw
Maat Ultrathin Foot 39 40 Full blarensokken Ezeefit Zwart Anti xBwvqTSq
42 Crocs Maat Blauw Sandalen 43 Unisex W4q4I1OT
Trui Heren Maat Vestdonkerblauw Hoodie L Epsilon