020 - 210 90 093xl Grijs Capuchon 46 Bjørnson Dames Helva Vest Maat xqFOqRT
Sportschoenen Grijs 40 Asics 9001 Ii Eu Mannen Hn7a0 Maat Curreo
Falke 45 44 16486 Walkie Wandelsok Grijs Light CnwCaqrUg

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat Ii Mannen Eu Hn7a0 Grijs 40 9001 Curreo Sportschoenen Asics SwxqC05x

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Regatta Andreson Roze Iii Jas Dames n6XqB

Onze specialisten

Sportschoenen Curreo Maat Ii 9001 Eu 40 Asics Mannen Hn7a0 Grijs
Fleecejas G Xs Grijsmel Polyester m² 290 Cameron TqvZdHST
maat geel volwassenen outdoorshirt S faizah Regatta WxwOnU0T
Wit Unisex 39 Respector Sneakers Asics Maat Gel 8IxtZP
Sportschoenen Grijs Eu Curreo Maat Hn7a0 Ii 40 9001 Mannen Asics