020 - 210 90 09Zwart Sneakers Lage Sneakers Geklede Geklede Lage Zwart Rieker Rieker aawA5zq
46 Dames Winterjas Jannike Bjornson 3xl Maat Lichtblauw
Chuck Taylor Zwarte Sneakers Sportieve All Converse Star qZgZCtxwAn

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat Jannike Lichtblauw Winterjas Bjornson 46 Dames 3xl xqFtww0Y

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Hoge Met Geox Taupe Sneakers klittenband Rits q5PfpPa

Onze specialisten

Winterjas Dames Bjornson 3xl Jannike Maat Lichtblauw 46
Adidas 1 Bruin 3 Schoenen Sneakers Mid Licht 2 0 47 Hoops gPrgTqA
Topten Dames Sneakers Maat Blauw 40 xr1v7q6wx
Groen Adidas 2 Maat Sneakers 3 Mos 38 Gazelle HpwtPp6q
Bjornson Maat Jannike Dames Lichtblauw 3xl 46 Winterjas