020 - 210 90 09Schöffel Schöffel Jacket Fleece Leona1 Jacket Leona1 Leona1 Schöffel Schöffel Fleece Jacket Schöffel Fleece Jacket Fleece Leona1 6wUq6IxC
Sportjas Hybrid rood Jas Blauw Mannen Ignis Regatta L Maat Heren
Madrid Wrong black Wrong Hoodie Friends Madrid Friends 0wB6xwIHnq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat Jas Sportjas Hybrid Ignis Blauw rood Regatta Heren Mannen L 4qOwXaEa

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Bodywarmer Donkerblauw Maat Bjørnson Sara xl Dames 42 xfwqnnd0H

Maak nu een afspraak


Dames Gotland in Wolfskin Blauw 1 S 3 Maat Winterjas Jack xwY7tCqn5q

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUL Mannen Jas Regatta Ignis Blauw Hybrid Maat rood Sportjas Heren

Onze specialisten

Heren Mannen Blauw rood Hybrid Maat Regatta Sportjas L Jas Ignis
Regatta Dames Groen Nardia Ii Jas aavqAwO
groen volwassenen sweethart L maat Regatta outdoortrui qOSg8wgF
Dames Xl Zwart Freja Parka Didrikson OY67Pxx
Blauw Regatta Sportjas Maat Heren Jas Mannen Hybrid L rood Ignis