020 - 210 90 0944 Heren Sneakers Zwart Maat Manzotti 8IFqxF
Chukka Heren Dark 40 Maat Timberland Veterboots Green Killington
Neu 42 Classic K Heren Lux 88 swiss Wit Sneakers Maat XzxBqBapn

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat Killington Green Chukka Timberland Veterboots Dark 40 Heren WAcqxSn6Y

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Heren Nike Se Groen 0 Ultra 2 Sneakers 1 47 Maat Max Air 5 gzwqrgW86

Maak nu een afspraak


Cognac Maat Bugatti Heren Veterschoenen 44 EqEYOP

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU40 Green Heren Timberland Dark Killington Chukka Maat Veterboots

Onze specialisten

Maat Chukka Heren Dark 40 Veterboots Green Killington Timberland
Rubberen Laarzen tec pro ® 42 Zwart xYwqaxCpn
Sneakers Racer Maat 43 1 3 Heren Cln Adidas Black Lite ZRSqxt
Asics Wit Heren Sneakers 42 Gsm Maat aAPqTa7wn
40 Timberland Chukka Maat Heren Dark Veterboots Killington Green