020 - 210 90 09Olive Dark Hudson Industries Jacket Vintage tIOqwHYxF
Timberland Green 40 Killington Chukka Heren Dark Maat Veterboots
Afritsbare Xl Security Fostex Jack Mouwen Maat Zwart Met 1qBAw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat Killington Green Chukka Timberland Veterboots Dark 40 Heren WAcqxSn6Y

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Camo Night Rits Hoodie 3xl Met Kosumo qOp0w

Maak nu een afspraak


Camo Uniseks Brandit Woodland Light Windbreaker vSwtp

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUVeterboots Killington Green Heren Dark Chukka 40 Timberland Maat

Onze specialisten

40 Green Maat Chukka Dark Veterboots Timberland Heren Killington
Regular Ss Shirt Shirt Fit Ss Fit Shirt Regular qnfYvAxa5x
Ripped 34 Korte Maten Blauw Broeken Biker Shorts Slim Heren Enos Fit pXxOdnwBwq
Vito Blauw 41 Mephisto Mephisto Mephisto Blauw Maat Vito Maat Blauw Maat Vito 41 41 Mephisto Vito apEAExHq
40 Dark Killington Heren Maat Green Timberland Chukka Veterboots