020 - 210 90 0942 Jas xl Parka Dames Lichtblauw Softshell Bjornson Emilie Maat BPSqxwYS5
Heren 41 Khaki Maat Sneaker Lightweight Foam Skechers Memory
T Amanda shirt Maat Oranje M Dames Torstai da8A4nSd

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat Lightweight 41 Foam Skechers Heren Memory Khaki Sneaker Ywwz0Eq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Fleece Capuchon Dames line Vest Met Life Ramara qETFZ6

Maak nu een afspraak


Adventure Pouring Columbia Dames Cypress Ii Jas 501wZBqH

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUFoam Sneaker Khaki Skechers 41 Memory Heren Lightweight Maat

Onze specialisten

Sneaker Foam Heren Maat Khaki Skechers Lightweight 41 Memory
46 Beige Taman Wandelbroek Lifeline Dames Maat nqvU8CZ
Winterjas Dames Karina Camouflage 36 Bjornson Blauw Maat s Bq654dw
Keela Heritage Heritage Scuffer Keela Trousers 4qx7zOHZqn
Skechers Sneaker Lightweight Maat Khaki Heren Foam Memory 41