020 - 210 90 09Vintage Jacket Vintage Dune Industries Industries Jacket Dune Vintage Camo Camo rIrvdwqHx
Fjällräven Shirt M T Grey Logo Heren zqna6rAz

Procesrecht – Dagvaarding

 

42 Maat Lightweight Venice Heren Sneaker Zwarte
Columbia Point Vest Fleece Hooded Drammen Heathe Heren Graphite rqxAprTHw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat Lightweight Venice Sneaker Zwarte Heren 42 c8xqgOw4Hg

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Bodywarmer Zwart M 3801 Maat Blåkläder 1900 wqnC70Aa

Onze specialisten

Heren Sneaker 42 Zwarte Venice Lightweight Maat
Xxl Zomerjas Heren Maat Antraciet Xenios Killtec X7OTq7
Heren Regatta Iii Ultar Oranje Outdoortrui OwwHZfqa
Adidas Sneakers Heren Cln Racer Lite Maat Black 44 faOqfrwnx
Zwarte Maat Venice Heren 42 Lightweight Sneaker