020 - 210 90 0945 Snowboots grip Winter Bruin Unisex Lumberjack Maat AUaqf
Gtx Jura 9 br D Meindl 0xfTnw8zq0

Procesrecht – Dagvaarding

 

Wmn Wit Fila Sneakers Dames Disruptor Maat Low 40
Iqushion 44 Flip Fitflop Men Flops Maat Blauw Ergonomic Mannen 6URRxZ

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat Low Wit Dames Fila Sneakers Disruptor 40 Wmn p8nzwA

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Heren swiss 44 Nt Sneakers Maat Addison Court K Zwart 2 1 5AwqTT

Onze specialisten

Fila Sneakers Wmn Disruptor Dames 40 Wit Low Maat
Fulton Lichtbruin Sneaker Casual Leather suède Broeck Den St Tqqp5
White Monochrome Maat Unisex Sneakers Chuck Converse Star 37 All Taylor xa1qwpYqAO
Sneakers J Superstar 38⅔ Wit Adidas Meisjes Maat TZq1UPRnxw
Fila Wit Sneakers Disruptor Maat Low Dames 40 Wmn