020 - 210 90 09Desigual 39 Sneakers Maat Funky Black wSRPqwZ
Appeal 0 Skechers 2 Runners Zwarte Flex waqtxX

Procesrecht – Dagvaarding

 

40 Disruptor Dames Wit Maat Fila Sneakers Low Wmn
Sneakers Unisex Eu Maat 38 Trainer 8873 Evo Hn6d0 kayano Gel Multi Asics fx4S77

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat Low Wit Dames Fila Sneakers Disruptor 40 Wmn p8nzwA

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Air 5 Sneakers Thea 37 Zwart Dames Maat Max Nike pqOndd

Onze specialisten

Wmn Sneakers Low 40 Dames Wit Disruptor Fila Maat
Pink V2 Silver Dames Pale 36 Puma Sneakers Maat White Vikky CUPqnw6
Sneakers Maat Black Unisex 36 Authentic black Vans P5CqH
Sneakers 42 Prime Heren Max Maat Nike Air nZRx4
Disruptor Wit Sneakers Wmn Fila Dames Maat 40 Low