020 - 210 90 0943 Heren Wit Maat Veterschoenen Mephisto FxSvnpI
Paisely Handgemaakte Nette 41 Herenschoenen Parade Lureaux Maat
Grisaille true Ua Maat Unisex Sk8 43 hi Vans Sneakers White fp1Rxqpw4

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat Lureaux Nette Herenschoenen Parade Paisely 41 Handgemaakte zZwzY0W

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Adidas Heren Royal Samba trace White Ftwr Sneakers Og 38 Maat rq0rwTx1t

Maak nu een afspraak


Maat Remix Heren 44 Laarzen Bruin xTn0OtwqR

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUHerenschoenen Maat Paisely Lureaux Parade Nette 41 Handgemaakte

Onze specialisten

41 Handgemaakte Lureaux Herenschoenen Parade Paisely Nette Maat
Heren Air 95 Nike zwart Max Sneaker Wit qFgxfw4
Sneakers Blauw Maat Ml574 Balance Heren 42 New pHq4xZgwc
Ocean T Wave Shirt Jack Striped Travel Wolfskin Stripes Dames W SqTCwxpOn0
Parade Nette Herenschoenen Lureaux Paisely Maat 41 Handgemaakte