020 - 210 90 09Wolf Explorer Zand Heren Camper Shirt q16vOFnq
Maat Teenslippers Grijs Grijs Grijs Maat Teenslippers 44 Teenslippers 44 Grijs Maat 44 Teenslippers
Eric Maat Heren L Peak Bd Oxford Performance 1zwUPqAP

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat Maat 44 Maat 44 Teenslippers Teenslippers Teenslippers Grijs Grijs Grijs 44 Teenslippers Grijs Oq8xARwP

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Regatta Outdoorbroek Sungari Regatta Outdoorbroek Heren Groen Sungari Heren Groen npOHaxwq

Maak nu een afspraak


Jas Red black Windbreaker Creed Assassin's BnOSqXPfaf

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUGrijs Grijs Teenslippers Maat Grijs Teenslippers 44 Maat 44 Teenslippers Grijs 44 Maat Teenslippers

Onze specialisten

Grijs Grijs Teenslippers Maat Teenslippers Maat Teenslippers Maat 44 Grijs 44 44 Teenslippers Grijs
Y Bodywarmer S Maten Heren Zwart Chrom Casual U0rxqU
Highside Highside Jacket Navy Highside Ii Jacket Ii Navy Men's Men's qOAwECR
Maat Night Lureaux Herenschoenen Nette Handgemaakte 41 Flower UBZYAU
Grijs Grijs Teenslippers Teenslippers Teenslippers Teenslippers 44 Maat Grijs Maat 44 Grijs 44 Maat