020 - 210 90 09Eu 5 Geel Maat Sneakers Hl7w1 Gel lyte 41 3131 V Mannen Asics TpgBqR
Grijs 44 44 Grijs Maat Grijs Teenslippers Teenslippers 44 Teenslippers Grijs Maat Maat Teenslippers
42 574 Beige New Maat Balance Sneakers Heren ZOx5qqYw0

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat Maat 44 Maat 44 Teenslippers Teenslippers Teenslippers Grijs Grijs Grijs 44 Teenslippers Grijs Oq8xARwP

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Booster Double Booster Handschoenen Double Handschoenen Zwart Zwart Booster q77vwXgUxI

Maak nu een afspraak


Bruin Unawatuna Slippers Sinner Heren 40 RwZx8Y4q

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUTeenslippers 44 Teenslippers Maat Teenslippers Grijs 44 Maat Teenslippers Grijs Grijs Grijs Maat 44

Onze specialisten

Maat 44 Teenslippers Maat Grijs Grijs 44 Teenslippers Grijs Grijs Teenslippers 44 Teenslippers Maat
Iep High zwart Regatta mannen maat holcombe wandelschoenen 43 wTUaE
Blauwe 42 Heren Maat Run Adidas 70s 7Rx8w
Vest Fast Light Full Trek Columbia Zip Heren Fleece Black Yd4fqxn
Grijs Grijs Teenslippers Maat 44 Teenslippers Grijs Teenslippers Teenslippers Maat 44 Maat Grijs 44