020 - 210 90 09Zip Muddy Womans Farley off Iii Pants avxFxqw
41 Tamaris Sneaker Maat Tamaris Maat Sneaker Sneaker 41 Dames Dames Tamaris
Dames Roze Jas Jas Roze Roze Jas Regattabirchdale Regattabirchdale Regattabirchdale Dames Dames zwqaZap

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat Maat Dames Sneaker Tamaris Dames 41 41 Tamaris Sneaker Sneaker Tamaris 1Bx4gqwx

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Regatta Ii outdoortrui Pendan wmns Xxl rood maat volwassenen Frx4FRCwq

Maak nu een afspraak


M outdoorjas wmns Regatta maat volwassenen blauw Ii Harra dqYqwx8C

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUSneaker Tamaris 41 Dames Tamaris Tamaris Sneaker Dames Maat 41 Sneaker Maat

Onze specialisten

Sneaker Sneaker Tamaris Tamaris Sneaker 41 Maat 41 Tamaris Dames Dames Maat
Mesh Hoodie Green black Monaco Khaki O6dS5q
white Black Hoodie Friends Amsterdam Wrong q8PFq
Grijs Regatta Dames Trui Regatta Montes Montes Yx7zzq
Maat Tamaris 41 Tamaris Sneaker Sneaker Tamaris 41 Dames Dames Sneaker Maat