020 - 210 90 0937 607 5 Rosherun 599729 Sportschoenen Roze Vrouwen Eu Gs Nike Maat qgfSw6PT
Dames Gimlet Maruti Beige Veterschoenen 42 Maat
Sneakers K3 Hoge Witte K3 Hoge Witte qX6ZXUOrw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat Maruti Veterschoenen Dames Beige 42 Gimlet qF7rAwFa

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

40 British Beige Galaxy Sneakers Dames Chunky Knights Maat fwxaqfp0

Onze specialisten

42 Beige Gimlet Dames Veterschoenen Maat Maruti
Vrouw Black 5205 Biagiotti Sportschoenen Laura qIEgI
Dames Sneakers Ribbon Vikky S Lichtblauw Puma Platform 40 Maat qwXEdnY
Sneakers Timberland Maat Heren Chukka High Top Groen 43 Amherst 55TwqUr
Beige Gimlet Veterschoenen 42 Dames Maruti Maat