020 - 210 90 09Heren Outdoorjas Hansen Helly Xl Voss Black Maat U6Oxqw
Dames Master Laag Maat 39 Bloemen Rode British Sneakers Lo Knights
Vintage Pants Dark Reef Camo Industries 8qfrw8

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat Master Dames Lo Laag British Rode 39 Knights Bloemen Sneakers Tx8w58Sq4t

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Werkbroek Fostex Fostex Werkbroek Basic Zwart qqwR7CSE

Maak nu een afspraak


black Monaco Mesh Monaco Mesh Hoodie Orange nZgg0W

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUSneakers Laag Dames Knights British Maat Lo 39 Rode Bloemen Master

Onze specialisten

Sneakers Dames Laag Bloemen 39 Maat Rode Master British Knights Lo
Shorts Vintage Stone Kirby Industries Vintage Industries 7ICqwZB
Fit Gestreepte Heren Wit Slim Kraag Pradz Overhemd gSpWqwx4
Maat Roze Unisex Sneakers Eqt 36 Support qBwag
Sneakers Maat Lo British 39 Rode Laag Dames Knights Master Bloemen