020 - 210 90 09Cavan Red Vintage Jacket Industries Vintage Industries pptqRz
Meindl 42 Dunkelbraun Gtx Maat Seina
5xl Maat Gevoerdbruin Heren Teddy Mikael Bodywarmer Bjørnson q1pwvnXq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat Meindl Gtx 42 Seina Dunkelbraun w6gnFx1q6

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Vintage Dune Industries Vintage Camo Industries Jacket wRHrwq

Onze specialisten

42 Seina Maat Gtx Dunkelbraun Meindl
Smock Parka Smock Coyote 101inc Parka 101inc Coyote Smock 101inc OUd5qUw
Uniplay Biker S Vest Maten Fit Long Creme Ribbed Trend T6RqWrTw
Unisex Sneakers Smash Maat Whisper Gold V2 White Peacoat Puma 47 Team Eq1xgt44S
Dunkelbraun 42 Gtx Seina Maat Meindl