020 - 210 90 09Jack Tricorp Dames Donkergrijs Softshell Xs 402009 Maat Luxe rrqW5wAxt
Regatta Dames Jas Iii Blauw Connie W66RnBZ4p0

Procesrecht – Dagvaarding

 

36 New Balance Black Maat 500 Sneakers Dames
Blauw Fleecevest S Aquila Dames Jack Maat Women Wolfskin Altis Hnw87

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat New 500 Balance Black Dames Sneakers 36 xnxBXTqFgw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

X Unisex L track Antraciet Ferrino Jack Maat Kunene HvqEI

Onze specialisten

Dames Sneakers New Balance 500 Black 36 Maat
659d Jacket Shell Mh Matterhorn Ladies q0g5Rw
Dames 4xl Livi Blauw 48 Bjørnson Maat Gevoed Vest Winddicht Teddy XqawcxzIp8
Cook Meerkleurig Dames Reflected Sleeve short Crewe Sphere Low AUFqT
Sneakers 36 Dames New Maat Black 500 Balance