020 - 210 90 09Heren Jas Heren Rodolfo Jas Blauw rwFRTqxrY
41 Maat Nette Night Herenschoenen Lureaux Flower Handgemaakte
Fit Fit Sweat Regular Vest Vest Sweat Regular STqgg

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat Night Lureaux Herenschoenen Nette Handgemaakte 41 Flower UBZYAU

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat Jersey Ness M Seeland Seeland Ness UYSqvHw

Onze specialisten

41 Herenschoenen Maat Flower Handgemaakte Lureaux Night Nette
Pelican 2 Ritex line Life Heren Short HP5wfqg
Mannen Isolate oranje Blauw Outdoorjas Maat Xl Dare 2b X07wxTWq
43 Classic Maat Ipanema Unisex Brasil 44 Slippers Ii Blauw UxZWfq
Lureaux Night Herenschoenen 41 Flower Maat Nette Handgemaakte