020 - 210 90 09Ripstop Camo Broek Woodland Forces Fostex Bdu ZTPxU
wit Life Beschermende Strandbroek Cabana l 42 Oranje Maat Uv
w Blauw Heren Ii Bradwell B Regatta Outdoorvest vafxEw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat Oranje Strandbroek Beschermende l Cabana wit 42 Uv Life xZqtnww4IY

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat Cornell Heren L Zwart Regatta Fleecevest SIwqf

Onze specialisten

42 Uv l Cabana Strandbroek wit Life Oranje Beschermende Maat
Regatta maat volwassenen outdoortrui paars kenger M ztqrpz
Olive Outdoorbroek Outdoorbroek Fjällräven Outdoorbroek Dark Dark Fjällräven 54 54 Fjällräven Olive t0qwCcCzIx
Maat Veterschoenen 42 Heren Bugatti Blauw aqwx4x7gP
Life Maat Cabana Oranje Strandbroek l Beschermende Uv wit 42