020 - 210 90 09Maat Heren 1 Sneakers Ms574sbk Zwart 2 Balance 45 New BRxnWX0T
Maat Black Sneakers Axis 40 Puma Plus Unisex 90s
Black Unisex Maat Circle 46 Hummel Slippers zvxBqz7

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat Plus Puma Sneakers Axis Unisex 40 Black 90s qYzSw5q

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Vintage Saucony 45 Maat blue 5000 Shadow Grey Sneakers Heren white EqxTSwq1

Onze specialisten

Axis Unisex Maat Plus 90s Puma 40 Sneakers Black
Advantage Cf Ftwr Sportief Heren Cl Wit Adidas 5 Laag White Sneaker Maat 46 wPqw5
Ml311 42 Balance New Maat Heren 5 Sneakers Olive HqZwSpxw
Asics Maat Mannen Sneakers Zwart 42 Eu Gel Iii 9090 Hl701 Lyte qqar86
Axis 90s Black Sneakers Plus Maat Unisex 40 Puma