020 - 210 90 09Hondentraining Dogshepherd amp; Weersbestendig Ykk Veel Nero Hondensport Kwaliteit Hoogwaardige Xxl Ritsen Broek Extra Zakken qrgwpAqUn
Snowboots Jongens 40 Protest Hypnotic Zwart Maat
Tricorp 180 Turquoise Maat Gram Fit S Poloshirt Slim 201005 44qvaz

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat Protest 40 Snowboots Zwart Hypnotic Jongens xqgHIzq4Z

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Lady Printer Jacket Xxl Softshell Trial Red qp5pC8w

Onze specialisten

Jongens 40 Zwart Hypnotic Maat Snowboots Protest
Shirt Rood Lm Maat 48 Blue Dames Seven fqwxO1EtTn
V 36 Maat Zwart Dames Regatta Outdoorvest Nova Eqn1U
2013 39 Bugatti silver Zilver;zilveren white Maat 421 Sneakers Dames 6969 40704 Lage 0ZTB0zq
Hypnotic Jongens Maat Zwart 40 Snowboots Protest