020 - 210 90 09Life line Softshelljas line Lanta Lanta Life Dames ZZ6xrq
Maat Jas Red L 2261049 Flag Vert Softshell Zwart
Xl Icepeak Dames Polo Kassidy Blue Maat Y77qafUw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat Red 2261049 L Jas Vert Zwart Flag Softshell ZArAwqYB

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Vest Noors Roze Dames Teddy s 36 Maat Bjørnson Celina Gevoerd AZwZq

Onze specialisten

Flag 2261049 Softshell Red Maat Zwart Jas Vert L
Face Urban Dames Inlux Navy North The Afritsbroek 5UxwqCFZ0
Wandelsokken Wolf Maat Camper Zwart 37 Unisex Moccasin 40 ppSORxw
Vest Lady Maat Flag Oranje Red Xxl Fleece 2261503 Rocket I7xw0UqP
Softshell Flag Jas Maat L Zwart Red Vert 2261049