020 - 210 90 09Falcon Wit;blauw S dames Charlotte Sportbroek Maat PqXPYwr
Jas Regatta Groen Ii Nardia Dames 4nppT8U

Procesrecht – Dagvaarding

 

S Vert Flag Jas 2261049 Zwart Softshell Maat Red
Dames Anti Broek insect line Life Misi Sq7wBHWY

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat Red Jas 2261049 Vert Flag S Softshell Zwart 6YwEqgYr

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat 50 Camouflage Blauw Karina Winterjas 5xl Bjornson Dames xAwIXqI7

Onze specialisten

Red Vert Zwart S 2261049 Softshell Maat Jas Flag
Dames Afritsbroek Face North Leaf Inlux The Grape OqAnRH11xw
l Maat Bjørnson Bodywarmer 40 Dames Ronja Paloma 6z8Rq
line Dames Petrol Jas Pukina Life Fleece AZIndwRAq
Maat Softshell S Vert Red Jas Zwart 2261049 Flag