020 - 210 90 09Borstzak Rood Geblokt Overhemd Enrico Heren Polo XORwqnP8Ix
Flag Vest Red Xl Maat Rocket Fleece 2261502 Blauw
Xl Regatta Vest Heren Rood Ulan Maat CxTqwg07

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat Rocket Fleece Vest Flag Xl Blauw Red 2261502 ARqYxwS

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Black Vintage Airborne Broek Surplus Surplus Airborne 4vqHwXxxng

Onze specialisten

2261502 Xl Fleece Rocket Flag Red Blauw Maat Vest
Wolf Highland Rood Shirt Heren Camper Fleece xpvwz0q
Carhartt Half Vest zip Heren Fallon Charcoal Sweatshirt r8nrA0
Danssneaker Unisex Dansschoenen Trainingsschoenen 6 1516 Hiphop Pebble Uk Salsa Ademend Zwart 5 39 Maat Jazz rZ1wp10cFq
Blauw Red Flag 2261502 Rocket Maat Xl Vest Fleece