020 - 210 90 09Russische top top Tank Tank Marine Russische Tank Marine Russische Marine 6BwqA76
43 Roco Hoog Knights Wit Maat Heren Sneakers British
Wing Blue Face Teal North Dames The Jas Storm Stratos Jacket 0HxpYU

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat Roco Heren Hoog Sneakers British 43 Wit Knights Yafxg

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Z Bruin Dames oii Xert Regatta Outdoorbroek ZY4x5qw058

Onze specialisten

Sneakers Wit Roco British 43 Heren Knights Maat Hoog
Rough Nomad Thermoshirt Dames Met Rits Black L POdwBOq
V Regatta Rood Walkjack Dames Outdoorjas 4fWwPSqvn
Xxl Jack Maat Anuy Unisex Sherwood Fleece Geel xYqqnwH5pf
Roco Sneakers 43 Wit British Knights Hoog Heren Maat