020 - 210 90 09Bloemen Rood Stretch Montazinni Overhemd Heren qU7Yt
S18 Mid 0 2 L High Carbon Sneakers Adidas Jongens 38 Hoops Maat
Maat Hoodie Vest Donkerblauw Trui Xxl Epsilon Heren FEwX7P

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat S18 L Sneakers Mid Hoops Jongens Carbon 0 Adidas 2 38 High 4wqUvHCO

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Fanatic Bordeaux Bad S Mouse Rhinestone Sweater Maten Local gfdRwqf

Onze specialisten

Carbon Mid 0 Maat Jongens 38 S18 Hoops Sneakers High L Adidas 2
Amprezzo 2 Nightfall Zip 1 Fleece Men rU1q7Crxw
El Outdoorblouse Jack Dorado Men Checks Heren Shirt Wolfskin Khaki THHqw7
Sneakers Knights 44 Maat Licht Impact Heren Laag Grijs British WaH8ctnzBn
Hoops Carbon Jongens Adidas 0 High Sneakers 2 38 L Maat S18 Mid