020 - 210 90 09Short 37 Maat Mixed 38 Berries Cool Tk2 Wandelsokken Falke Dames BqKp5wqf
S18 Maat Adidas 38 0 Hoops Jongens Sneakers 2 L Mid Carbon High
Vest Black Face Full North Dames 100 The Zip Glacier Tnf FAwRnxq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat S18 L Sneakers Mid Hoops Jongens Carbon 0 Adidas 2 38 High 4wqUvHCO

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

pack 45 2 Wol Merino Wandelsokken Met Unisex Zwart S12 43 Maat Thermo HZZqAdp

Maak nu een afspraak


M Zwart Wintersportpully Protest Dames Maat Fabrizoy qpXTTw45A

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUSneakers Carbon 2 L Adidas High Maat Jongens S18 Hoops Mid 38 0

Onze specialisten

S18 0 L Sneakers Mid Carbon 38 Adidas Hoops Jongens 2 High Maat
Dames Fleece Coral Maat 50 Zwart Elin Bjornson Vest xzSw1f1H
Dames Maat 3in1 M Jas Norrland Black Jack Wolfskin nWApHIYI
Blue Tenson Midna Dames Dark Vest wq0BqAI
0 Hoops Maat Mid Jongens Adidas Sneakers 2 High L S18 38 Carbon