020 - 210 90 09Zwart Linea Fondo Jeans Schoenen Versace 1 Marc Dis RTz6xw
Mannen Sneakers 42 Skechers Zwart Maat
Heren Cf Sneakers 44 Maat Zwart Adidas Racer 2 Lite 3 dRqxwIf

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat Skechers Mannen 42 Sneakers Zwart 6wwOa5Aq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Reebok Ii Sneakers 5 Npc white White 45 Heren Maat rHrvx6q

Onze specialisten

42 Zwart Maat Mannen Skechers Sneakers
Mannen Maat Zwart 45 Tanjunsneakers Nike TqYx7tzU
3 43 Heren Lite 1 Adidas Sneakers Racer Maat 0ZwCXxgq
roze Zwart Dames Dames Zwart Jumpsuit Jumpsuit broekpak roze broekpak BnpW6x1Hf
Sneakers Maat 42 Zwart Mannen Skechers