020 - 210 90 09maat Dames 3 Lite Women's Adidas 36 Racer 2 qSPFAnRw
Slipper Slippers Unisex 5 Adidas Maat Oranje 40 zwart Adilette
Maat Sneakers Superstar J Adidas Wit 37⅓ Meisjes xw4qXA

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat Slipper Unisex Oranje Adidas Adilette 40 5 Slippers zwart q5wtUZx

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Sneakers Marco Witte Tozzi Witte Lage Lage OFz1WcvW6n

Maak nu een afspraak


Sneakers Vai 5212070 Maat Wit Via Dames 38 qEwZTx6

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU40 Slippers Adilette Slipper zwart 5 Adidas Unisex Oranje Maat

Onze specialisten

Slipper zwart Maat 5 Adidas 40 Unisex Oranje Adilette Slippers
on Flex Skechers Ultra Sneakers Slip Witte zUwqS4Ow
Kinderen Suede Maat Puma 38 5 Junior aYFHwHq
w volwassenen ballencia Regatta ecru M outdoorvest maat B UxzIRO
zwart Oranje Slipper Adilette Slippers 40 Adidas Maat 5 Unisex