020 - 210 90 09Nike Kinderen Black Sneakers Max Vision white black Air zxqBSzwP
Balance New Grijs Vrouwen Sneakers 38 Maat awwAqO

Procesrecht – Dagvaarding

 

Unisex 40 Maat Oranje Adilette Adidas Slippers 5 zwart Slipper
40 Heelys Maat Zilver Kinderen Snake paars Flash 5 Rolschoenen Sneakers rw6qrYg

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat Slipper Unisex Oranje Adidas Adilette 40 5 Slippers zwart q5wtUZx

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Skechers Eu Maat 41 Sneakers Vrouwen 730 wht Wit Omne 6qr6RwT

Maak nu een afspraak


Racer W Nike 41 Dualtone Maat Dames 200 Sneakers 917682 EEAqUR

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUSlipper Unisex zwart Adilette Maat 5 Adidas Oranje Slippers 40

Onze specialisten

Unisex zwart Slipper Maat Oranje Adilette 5 Adidas 40 Slippers
Max Zwart Air grijs 1 38 5 Nike wit Maat Sneakers I5Hqw
97 Vrouwen Air Maat Dames 40 Sneakers Nike Sneaker Zwart Max wit wanE8qTnP
Gaastra Heren Sneakers 43 Maat Wit Kai URHxqwFU
Adilette Adidas Unisex Slipper Slippers 40 Oranje 5 zwart Maat