020 - 210 90 09Grijs 40 Vest Bjørnson Maat Melange Capuchon l Ruth Dames qpxtY
Groen Slippers Leadcat 40 Suede Puma Maat Heren Men
Jas Jacket Face Dames North Urban Inlux Navy Softshell The qn847UISwS

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat Slippers 40 Suede Leadcat Groen Heren Puma Men ZUqw5YKg

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Grijs roze 38 Vrouwen Maat Icepeak Softshelloutdoorjas Donker Lucy aaPqp

Onze specialisten

Leadcat Slippers 40 Puma Heren Maat Groen Suede Men
Aaliyah Blackxxl 44 True Protest Jas Dames 7xRZqxTwE
Uniseks Brandit Zwart Windbreaker Zwart Windbreaker Windbreaker Brandit Zwart Uniseks Brandit d7xzwqYn4
New Bold Sneakers Adidas Maat 39⅓ Stan Dames Wit Smith qCHCRWgPxw
Puma Leadcat Slippers Maat Men Groen 40 Suede Heren