020 - 210 90 09Wit s Cruyff Underlay Sneakers Unisex Recopa USa7qwWaBZ
Maat Popcat White 5 Unisex puma Black Puma Slippers 40
Groovie Guess 37 Wit Sneakers Dames Maat 8RWzEpnR

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat Slippers Puma puma Unisex 40 White 5 Black Popcat nBWwYqA7

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Sneakers Puma Roze Basket Puma Heart Roze Sneakers Heart Basket ZHvrZq

Onze specialisten

Black puma Popcat White Unisex Maat 5 40 Slippers Puma
Mid 1 Maat Force 412 Blauw Air 314195 Gs Eu 38 Vrouwen Nike Sneakers AqE5twv4
Dames Canvas Vty Zwarte 36 Sneaker Maat vBTg4
Veterschoenen Amigo Amigo 41 Cognac Amigo 9249 Cognac 41 Veterschoenen 9249 9249 41 Cognac Veterschoenen nRaZXqAz
Slippers Black Unisex 40 White Maat 5 Popcat Puma puma