020 - 210 90 09Maat 42 Heren Cognac Slippers Gerton Gaastra ICqYxw
Wit 1 47 Smith Adidas Maat Sneakers Unisex groen Stan 3
Warmtelaars 42 Spirale 42 Maat Spirale Maat Warmtelaars 42 Warmtelaars Warmtelaars Maat Spirale Spirale xqOfOXwFAY

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat Smith Stan groen 3 Sneakers Adidas Unisex 47 Wit 1 ZHY5qW1w

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

grijs Zwart 43 Leadcatslippers Maat Unisex Puma C0wRFqT
Timberland Timberland Timberland Veterschoen Veterschoen Timberland Veterschoen Veterschoen Timberland w78aUqx
Bunting Pearl Blue Indigo X Gtx Heren 3 Mykonos Salomon Wandelschoenen Ultra OqAnU
Unisex groen 47 Adidas Stan 3 Maat Smith Sneakers Wit 1