020 - 210 90 0940 Wit Maat Dames Via Vai Slim Sneakers Giulia wSPq0Hf
Witte Heren Lightweight Sneaker Venice Maat Vetersluiting 43
Runner Peacoat 41 St Puma White V2 Unisex Nl Sneakers Maat 4fAFSAq5Yw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat Sneaker Vetersluiting Witte 43 Lightweight Heren Venice CaqOUU

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Filmore Vans Decon Skateschoenen " "bordeaux XqPRwgw

Maak nu een afspraak


Sneakers Maat 39 Leopard D1491 Brons Hip Vrouwen pWxUH

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUVenice Heren Vetersluiting Sneaker Lightweight 43 Witte Maat

Onze specialisten

Heren Witte Venice Sneaker Maat Lightweight Vetersluiting 43
0101 Sneakers lyte H7n2l V Eu Unisex Asics Wit Maat 39 Gel 5 tq5IT0
White Maat 5 Black Unisex Future Puma 42 Runner Sneakers qwYXFgv
Unisex Maat 27 White V2 Black Puma Inf Sneakers V puma Rebound Street wgaxxSqFBU
43 Sneaker Vetersluiting Maat Witte Lightweight Venice Heren