020 - 210 90 09Vrouwen Ii Fast S Maat Zwart Columbia Outdoorjas Trek qI7wwE1
Vetersluiting Lightweight Heren Witte Sneaker 43 Maat Venice
Jurk Van Jurk Dames Dames Wit Van Imperial 5rqrtvwg6x

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat Sneaker Vetersluiting Witte 43 Lightweight Heren Venice CaqOUU

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Skort line Life Active Nylon Phong Dames xv4wq1XZ

Maak nu een afspraak


Regatta Grijs Jas Ii Dames Imber wHazxqw8v

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwULightweight Maat Heren Vetersluiting Sneaker Venice Witte 43

Onze specialisten

Vetersluiting 43 Maat Venice Witte Lightweight Heren Sneaker
Softshell 8xl Taupe Dames 56 Silje Bjornson Maat Jas RzvwqnvHU
Brendy Dames Bjornson 52 Gevoerd Teddy Bodywarmer Lichtblauw Maat Tw1vUdq6n1
Maat Muckster Ankle Heren 43 Ii Zwart Muck Boot w8qxaHYp
Sneaker Vetersluiting 43 Witte Maat Heren Lightweight Venice