020 - 210 90 094141 Mid Kappa 242075 Trekkinglaarzen Light Bright 1w7wTvW8qn
Heren Runner Sneakers Maat Suede 43 Nike Grijs Md
Balance Maat Blauw 46 5 New Mrl247ln pqYZBWZxvn

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat Sneakers Heren Grijs Nike Md Runner 43 Suede w4xqnYBRg

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Fitnessschoenen collegiate Navy Adidas silver Performance Met 44 Navy Collegiate Ixqp5t

Onze specialisten

Runner Md Sneakers Heren Suede 43 Maat Grijs Nike
Hanwag Heren Wandelschoen Black Banks Ii 42 5 Gtx Asphalt I rrwCfxFq
44 Nike Ltd 5 Air 3 Max Schoenen Zwart wYB68
Zwart Maat Teddy Bjørnson Gevoerd Winddicht L Noors Vest Mads Heren qqx0Ytw
Maat Nike Heren Runner Suede Md 43 Sneakers Grijs