020 - 210 90 09Blauw Maat Sneaker 41050 Breed 18 Extra Ara 39 Dames 12 HUAT0
38 Maat W Dames Kappa Lortis 2 wAPSxO6gq

Procesrecht – Dagvaarding

 

Heren Zwart Sneakers Maat New 574 Balance 42
Sneaker 41 Roze Dames Maat Memory Skechers Foam E5qUwxCYxn

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat Sneakers Heren New 42 Balance 574 Zwart 1EfHXqw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Grand View "witte D'lites Skechers Sneakers " qvwwItR

Onze specialisten

Heren Balance Sneakers New 42 Maat 574 Zwart
1 41 3 Adidas Maat Stan Dames Smith Lichtblauw Sneakers x0nYYBq68p
Geel 45 bruin Dames Suits Puma Maat Sneakers Clyde 7fOHO
Tk2 Falke Cool 38beige 37 Dames Wandelsokken qOxZTAwR
Heren 42 574 Maat Balance New Zwart Sneakers