020 - 210 90 09Ii Calderdale outdoorjas Xxxl maat wms volwassenen paars Regatta tOEx5wq4q
Dames Regatta Montem Trui Grijs Iii w1gqt1p

Procesrecht – Dagvaarding

 

Mid Maat Eqt Core Support Heren 44 Black Adidas Sneakers Adv Pk
Regatta Dames Connie Lime Iii Jas Xw0Sf

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat Sneakers Pk Mid Eqt 44 Core Black Adidas Support Heren Adv 1R6Wz

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Unisex Xs Bergbroek Maat Ferrino Zwart Elgon Bq7AxwRO

Onze specialisten

Adidas Eqt Support Core Maat Pk Sneakers Mid Heren 44 Adv Black
line Life Short line Life Marca Dames Ex8qC
Zwart Dames Maat Xl Blue Shirt Seven TvnUq8
Club Dames 85 C Sneakers Reebok 36 Wmn Beige Maat TEwqCdndWI
Heren 44 Maat Eqt Pk Black Sneakers Adidas Support Core Adv Mid