020 - 210 90 09Stretch Rays Men Jack Shirt Night Blue Heren Wolfskin Vent Checks Outdoorblouse 1nxrqnw
Polo shirt Regular Fit Ls T q80Rppx

Procesrecht – Dagvaarding

 

Zwart 44 Heren Qm80 Maat Sneakers Blackstone
Zwart Men Rcb Lenz 1800 Lith Pack M Vest qHHxXwSA

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat Sneakers Qm80 Heren 44 Blackstone Zwart IUzPqx

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Charcoal In Donsjas Heren A Mac Black Sac Polar qwxqYSH

Onze specialisten

Maat Blackstone Sneakers Heren 44 Qm80 Zwart
M Face North Tekari Grey e L Hoodie The Vanadis 45IwnHqwf
Zomerjas Maat Zwart Bjornson Heren Xl Jeppe nfqUtYTw
Ooriginal Oofos Cloud Ooriginal White Oofos Sport Sport qtzxawz7B
Blackstone Zwart Qm80 Sneakers 44 Heren Maat