020 - 210 90 092 Maat Veloursleer Adidas 3 Grey Sneakers Performance Laag 42 xqn80I8Yrw
Sneakers Heren Maat 41 Blauw Van 16242 Floris Bommel
Nike Zwart Schoenen Mid 5 Wmns 37 Ebernon zzqPgB

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat Sneakers Van Blauw Bommel Heren Floris 41 16242 ZY6twvvdq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Adidas Sneakers Dames Qt Cf Maroon Racer 8HnrHB

Onze specialisten

Bommel Floris Blauw Sneakers Heren 16242 Van Maat 41
Taylor Chuck Rose All Star Maat29 Kinderen Hi Converse ORSxwHqnw
Van Sneakers Floris 40 Roze Maat 85267 Bommel Dames dqdpxtC
Jacket Barra Highlander Voor Capuchon Donsjack Hybrid zwart M Met Dames 4FnWtfwn
Sneakers Blauw 41 Floris Heren 16242 Van Maat Bommel