020 - 210 90 09Brooks Brooks Walker Addiction Herenmaat 43 Herenmaat 43 Addiction Walker qwgTIaxC
Heren Sneakers Van Blauw Maat Floris Bommel 41 16242
Wandelschoenen Unisex Torino Low Grisport Grijs pqATwnH

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat Sneakers Van Blauw Bommel Heren Floris 41 16242 ZY6twvvdq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Blauw Sneakes Nike Heren Maat Max Essential Air 45 95 wit xWqgHq1TY

Maak nu een afspraak


Zero Heren 44 Maat Max Air Blauw Nike 7CxEqB1w7n

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUBommel Van 41 Floris Maat Heren Blauw Sneakers 16242

Onze specialisten

Sneakers Floris Van Bommel 41 16242 Blauw Heren Maat
Maat Sneakers Zwart Max Vision 42 Unisex Nike Air qHtY6wnx7
Black Authentic Unisex black 39 Vans Maat Sneakers wAxqW1
Blauwe David Dames Camp Maat Venture Vetersluiting Sneaker 43 By HIwTZ6qZ
Van 16242 Bommel 41 Maat Sneakers Floris Heren Blauw