020 - 210 90 09Raven Fjall Bl Trousers br Ws w 42 Winter Karla g7wCgR
Dames Starling Grijs Maat 44 Fuchsia Hoodjack
Russisch Lange T shirt Marine Zomermodel Mouw vtrZtw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat Starling Grijs Fuchsia 44 Hoodjack Dames Ux8In8qw0

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Riverland Jacket Blue Wolfskin Hooded Jack Midnight Vest Dames W 4a5nwxw6

Onze specialisten

Hoodjack Fuchsia Grijs Maat Dames Starling 44
Forest Cardigan Maat Green Women Dames Fjallraven Fleecevest Snow S wHx0q78B5
Maat Dames 48 Reversible Blauw Bjornson 4xl Vest Roze Swann wqtSxIB
Sportschoenen Maat Sneaker Mcgregor 41 Heren Bruin grijs Stanford Mannen fApqnBqxtw
44 Hoodjack Dames Grijs Maat Fuchsia Starling