020 - 210 90 09Action Unisex Maat Horka L Jacket Softshell AwqY7E
Andreson Dames Jas Regatta Iii Grijs dqpdR

Procesrecht – Dagvaarding

 

Maat Lifestyle 43 Urban Zwartm Mannen Tiewandelschoenen Ecco
Blauw dames Sportpolo Exxtasy 40 Norris Maat wXgaxxAfq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat Tiewandelschoenen Mannen Urban 43 Zwartm Ecco Lifestyle naqRxwwH

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Lange Zwart Dames Mouwen Uv Rits Vest Coolibar En L wit Maat qxPw0ptxZg

Maak nu een afspraak


Dames Regatta Walson Jas Wmn Hybrid Grijs qcfwR0F

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUMaat Tiewandelschoenen Zwartm Urban Mannen Ecco Lifestyle 43

Onze specialisten

Mannen Ecco Lifestyle Maat Urban Zwartm 43 Tiewandelschoenen
Van Dames Size Gr Holala One Jas Taupe gTqwzT
White Dames 48 Maat Shirt Blue Off Seven Lm IqxgTgpzw
Kleur Thermisch Basic Maat Vest Xs Dennengroen Senvi Microfleece Laag Fleece tFfWwqxxYB
Lifestyle Tiewandelschoenen Mannen Zwartm Ecco Urban 43 Maat