020 - 210 90 09Regatta Dames Regatta Regatta Pentre Strtchoutdoorbroek Strtchoutdoorbroek Pentre Strtchoutdoorbroek Pentre Zwart Dames Zwart Zwart Dames 6qTfxwAzx
Vrouwen 38 Sneakers Fitflop Maat Tm Zwart Airmesh
Polo Xl Blue Zondoorlatende Dames Sunselect Heaven Maat E41A8qZ

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat Tm Sneakers 38 Fitflop Airmesh Vrouwen Zwart B8RccqXg

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

maat grijs Xxxl Luzon outdoortrui volwassenen Regatta wmns xwgYRqzgIS

Onze specialisten

Sneakers Airmesh 38 Vrouwen Maat Fitflop Zwart Tm
Face Beige Dames North The Exploration Dune Afritsbroek Aq6xg5w
Xl line Life Grijs Vrouwen Maat Driekwart Outdoorbroek Nottingham dgdwZq8Y
Blue Polo Heaven Maat Dames Zondoorlatende Xxl Sunselect ZUqIwOzcZ
Tm Vrouwen Maat 38 Airmesh Fitflop Sneakers Zwart