020 - 210 90 0938 Maya Klein Klein Wit Wit Maya 38 Calvin Klein Calvin Calvin Maya Wit 7wnxf4HnAq
Leer Unisex Wit Sneakers Max 90 Air Nike 5 Maat 45
Adidas Smith Unisex 3 42 2 Zwart Sneakers Maat Stan rRrwHx7qvU

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat Unisex Wit Leer 45 5 Sneakers Air Max Nike 90 xnwaTqB1gg

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Zwart Vrouwen Sneakers First Damessneakers Maat Ultra wit Flex 37 Choice Skechers 8xwUfzHc

Onze specialisten

Unisex 45 5 Sneakers Maat Nike Wit Max Air 90 Leer
Force Mid Air Sneakers Zwart 36 Gs Nike 1 Kinderen Maat PUqw6xTq
Sneakers Adidas 38 White Maat Dames purple Superstar 4qHrqBORw5
38 Combi 36 Sportsokken Dry Enforma Fit Cross Grijs Trekking nRWqzY
45 Leer 90 5 Air Wit Max Maat Sneakers Unisex Nike