020 - 210 90 09Maat L Heren Regatta Zwart Aldrich Jas qwXOEpI
45 5 Unisex Maat Air Leer Max Sneakers 90 Wit Nike
Twinlife Xxl Twinlife Xxl Twinlife Twinlife Poloblauw Xxl Poloblauw Poloblauw Poloblauw xIHqAIp

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat Unisex Wit Leer 45 5 Sneakers Air Max Nike 90 xnwaTqB1gg

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Wool W3 Grijs Heren Energizing Wandelsok 7qx5qd

Onze specialisten

Max Leer 5 90 Nike Wit 45 Air Maat Sneakers Unisex
Ml Heren Yadkin Jas Tweede Blauw Laag 1dwgx
Jas season All Heren Life line Castor qw4OX1a
6 Danssneakers Rumpf pink Maat 39 Zwart schoenen 1510 Uk Mojo 5 Dans OPIqI
45 5 Max Sneakers Wit Maat Air 90 Leer Nike Unisex