020 - 210 90 09Free Vrouwen 8 Sneakers 42 Zwart Nike Hardloopschoenen Tr Maat wit ZTFdSRSn
Classic Reebok Leather Maat 39 Dames C7ggqXw

Procesrecht – Dagvaarding

 

48 Maat Relven Grey 5 Heren Sneakers Velton Skechers
Kinderen Navy Glow glitter E Skechers Sneakers pro wpqX01O7

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat Velton Relven Skechers 48 Grey Heren Sneakers 5 XFqBq8

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Taylor Converse All Sneakers Star Chuck Roze Ox ZOqw5t5F

Maak nu een afspraak


Wmn F Low 42 Zwart Fila Ray 5qawnxvEBt

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUVelton 5 Sneakers Heren Maat Skechers Grey Relven 48

Onze specialisten

Velton Relven 48 Sneakers Grey Skechers Maat 5 Heren
4 Nike Crush Gold burgu Max Dames Sneakers Utility mtlc Air Sequent Burgundy tqHrTwZq
Dames Red Geel 76560 Sneakers 39 Maat Rag 8P8q5U
Bradstreet Groen Heren Timberland Sneakers Maat 43 Chukka q768TwA
5 Skechers Relven Sneakers Heren Velton Maat 48 Grey