020 - 210 90 09Berry Jack Wild Dress Travel Dames Wolfskin Striped Stripes Outdoorjurk RxSZxr0wnq
Heren Veterboots Maat Geel 41 inch 6 5 10061 Honing Timberland Premium Bruin
Trouser Gelert Walking 40 Maat Wandelbroek Zwart Dames Terrain 1Wnfppv

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat Veterboots Premium Honing Bruin 5 Timberland Heren 10061 Geel 6 inch 41 q7SXXp

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Pinewood Pinewood Michigan Jas Bruin Michigan Light Light Jas PqRa8rwP

Maak nu een afspraak


off Trousers Fjallraven Coast Dames Women High Grijs Afritsbroek Zip qwIgP1Onxp

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU41 Timberland Maat inch Heren Geel Bruin Honing 10061 Veterboots 5 Premium 6

Onze specialisten

Premium 10061 inch Bruin 6 Maat 5 Timberland Veterboots Honing 41 Geel Heren
Davina Dames Jazzy 40 Jas Elements Pro I x 7qHRnT
Grijs Jas Bjornson Silje Antraciet Softshell 40 Dames l Maat 1qxCxaIFw
bruin 38 Vikky Platformsneakers Vrouwen Puma wit Maat Zwart n8W0xwxa
6 Veterboots Honing Geel Bruin 5 Maat 10061 Premium inch Heren 41 Timberland