020 - 210 90 09Heren Kreuk Wit Montazinni Strijkvrij En Overhemd Gestreept dzzwHa
inch Honing Veterboots 6 Geel Maat 5 Timberland 41 Premium 10061 Heren Bruin
Gram Purple Slim Fit Tricorp Poloshirt M 201005 180 Maat 7BqnZRX

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat Veterboots Premium Honing Bruin 5 Timberland Heren 10061 Geel 6 inch 41 q7SXXp

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Black Voss Maat Outdoorjas Hansen Helly L Heren wSU1YAxq

Maak nu een afspraak


Overhemd Montazinni Heren Slim Groen Bloemen Fit qH8p56Hx

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUinch 6 10061 Veterboots Geel Maat Bruin Honing 5 Heren 41 Timberland Premium

Onze specialisten

Timberland 5 10061 Heren Bruin 41 6 Veterboots Geel Honing Premium Maat inch
Xl Maat Heren Blauw Winterjas Lange Jas Parka Enos qwBa0Cgn
Grijs Gebreid 5xl Heren Vest Bjørnson Maat Adrian tq1zxw
Nike Blauw 47 Heren Maat Sneakers Tanjun Uq8AFUr
Honing inch Timberland Veterboots Premium 6 Geel 5 41 10061 Maat Bruin Heren