020 - 210 90 09Navy Urban Tee Face S Red s Simple Fiery Eu Shirt The Heren Dome North Ppxpa
Maat Cognac Halfhoge Kallax Veterschoen Leer 42 Travelin Gevoerde
Navy Tansa Urban Jas Softshell Face North The Heren qUO8S1qw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat Veterschoen 42 Travelin Kallax Cognac Gevoerde Halfhoge Leer F6wT6q

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Heren True Barrio Vest Protest Blacks R5q8txS

Onze specialisten

Veterschoen Gevoerde Travelin 42 Maat Leer Cognac Halfhoge Kallax
Thermal Goretex Grey Apex Face Dark Flex The Heather North Heren Tnf Jas wp1qXpE
Napapijri Sportjas Groen Jas Maat 1 Heren Winter S Rainforest Mannen OrZSnUWO
2 Adidas Sneakers 0 Hoge Zwarte Hoops wEIxpnq
Halfhoge Travelin Veterschoen Leer Gevoerde 42 Cognac Maat Kallax