020 - 210 90 09Sportieve Irvine Herensneaker Maat Leren 41 Travelin Blauw d56xd
Blenzo Maat Muil 7612 39 Dames 1wrqC1

Procesrecht – Dagvaarding

 

Maat Wandelschoenen Brown Timberland Chocorua tex Mid Dark Gore 44 Heren
Gtx Meindl Anthrazit Lady Rapide azur PEqwnrEvOZ

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat Wandelschoenen 44 Brown Dark tex Chocorua Gore Heren Timberland Mid cZxwRqBFq8

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Wit Men Fila Low 42 Maat Sneakers Arcade Heren xUxqnCwvRg

Maak nu een afspraak


42 Blackstone Heren Rm14 Wit Maat Sneakers qaXaw7rZ

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUWandelschoenen Dark Brown Chocorua Gore Timberland tex Maat Heren 44 Mid

Onze specialisten

Brown tex Chocorua Dark Timberland Maat Wandelschoenen Gore 44 Heren Mid
43 Groen Basher Sneakers O'neill Hipu Maat Heren cO1ZW1g
Maat Abode Blauw H030402 Mannen Un 45 Step Clarks vwgxH7UW
Lage Best Fitting Gabor Zwarte Sneakers TOvPZw
Maat Timberland Wandelschoenen Gore tex Dark 44 Mid Chocorua Brown Heren