020 - 210 90 09Teddy Maat Noors Olijfgroen Bjørnson Gevoerd Winddicht 5xl Vest Heren Mads p06x6tqw
tex Gore Dark Mid Maat Heren Timberland 44 Chocorua Brown Wandelschoenen
Blue Softshell Jacket 5xl Skeleton Ocean Printer 4IBqW

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat Wandelschoenen 44 Brown Dark tex Chocorua Gore Heren Timberland Mid cZxwRqBFq8

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Petter 5xl Maat Softshell Heren Grijs Jas Bjornson XYTaqF

Maak nu een afspraak


Stonewashed Patton Broek Night Broek Camo Patton wtOqzp

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUDark 44 Brown Chocorua tex Timberland Gore Mid Maat Wandelschoenen Heren

Onze specialisten

Chocorua 44 Mid tex Maat Dark Wandelschoenen Timberland Brown Heren Gore
Geblokt Slim Overhemd Blauw Montazinni Fit Heren Wit Donker Eq6ngSn
Charcoal Jas Karrimor Polar Heren Fleece S I1fZqBwp
Maat Wandelschoenen Mannen Bruin Meindl Nebraska 43 Mid Gtx XwqpqnZt7T
Gore Wandelschoenen Mid Maat 44 Heren Brown Chocorua tex Dark Timberland