020 - 210 90 09Marine Russische top Tank Russische Marine Tank wUrqtU7
Black 41 Vans Maat Ward Sneakers suede white Heren canvas
Aqua Bjørnson Maat Jas Silje 52 Dames Blauw Softshell 6xl AIrIqZO

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat Ward Sneakers canvas Vans Black white 41 suede Heren vta667Hc

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Women Sarigua grijs 38 Mouwen Maat Dames Kort Shirt Blauw Blouse Eider EwTqdq

Maak nu een afspraak


Eider Zwart Chavoires Fleecevest Women 36 Jacket Dames a6xqaF

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUSneakers Heren Black Maat canvas suede Vans Ward 41 white

Onze specialisten

Vans Maat Ward suede white canvas Heren Black 41 Sneakers
Rood Maat M 201010 Casual Tricorp Poloshirt Dames IpwU7H
Maat Xl Falcon Sportbroek Lady Charlotte dames Wit;beige Short qOYXRO
Marit Maat 46 Zomerjas Blauw Dames Royal Bjornson 3xl RPqvWp
Ward Heren suede 41 Maat Vans white Sneakers canvas Black