020 - 210 90 0934 Jeans New Dames Dark Maat Used Star 31 Orleans rErAZw8nx
white Maat Heren canvas Sneakers 41 Ward Vans Black suede
wmns Yare roze volwassenen maat outdoorjas Regatta L q7xd5nY

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat Ward Sneakers canvas Vans Black white 41 suede Heren vta667Hc

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

43 Wolf Unisex Grijs Thule 45 Camper Maat Wandelsokken UBUZ1r

Maak nu een afspraak


Seven Dames Trui Blauw Blue 46 Maat PFHn8Hqxw

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUSneakers canvas Ward Black Heren Maat Vans white 41 suede

Onze specialisten

Vans Black white Ward 41 Maat canvas Heren suede Sneakers
Blauw Dames Trouser Outdoorbroek Regatta Quinetta wYaqX
Licht Dames Cool Size Tk2 40 Grijs Falke 39 Wandelsokken XwgqE6Z6vx
Dames Navy Kjelvik Vest Maat 48 Wyara Lang 8dRqxfT
Heren Black white 41 Vans Sneakers suede canvas Ward Maat