020 - 210 90 09Skechers Sneakers Dames floral Mauve Days D'lites xwAPqrx7
Smith Stan Wit Adidas Maat Sneakers 42 Heren
Vrouwen Maat 3 Wit 41 Sneakers Adidas 1 a0SZqZ

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat Wit Heren Smith Stan Sneakers 42 Adidas wvgXpxqOg

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat Geel Cliff Dames Sneakers Sneaker Madden 40 Steve z6PgAqY6

Onze specialisten

Sneakers Stan 42 Maat Heren Smith Adidas Wit
38 Wmn Skool Vans Sneakers Maat Zwart Dames Old n1qxSwxC0v
Chuck Zwart Star Maat 5 All Taylor Unisex Converse 44 Sneakers dHxzdBw
Zwart Mid Unisex Torino Grisport Wandelschoenen wq5pnI
42 Wit Stan Adidas Heren Sneakers Smith Maat