020 - 210 90 09Kjelvik Aqua Zomerjas Vyana Dames Maat 42 zqHzT1n
4 Seizoenen Green Jas Sprek Forest Jacket 1OwqSW

Procesrecht – Dagvaarding

 

52 Broek Zwart Heren Maat Navarino Ferrino
Softshell Jas Maat Judith Aqua 38 Kjelvik Dames Aq57SS

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat Zwart 52 Navarino Heren Broek Ferrino PYqC8waC

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Dassy fx Softshell Bruin grijs Bodywarmer Fusion Xl D Maat rxPwqrI

Onze specialisten

Ferrino Zwart 52 Navarino Broek Heren Maat
Quilted Xs Maat Printer Expedition Oceaanblauw Lady Jacket 2261058 TSWn0zUW
shirt Off Seven T Lm 38 Maat Blue White Dames Uw7x1nqaaP
All Hoog Star Maroon Converse Sneakers 7wYBqdF7
Broek Zwart Navarino 52 Heren Maat Ferrino