020 - 210 90 09Xxl Iii wmns Regatta blauw maat volwassenen outdoorjas Andreson OUpYYEqwxT
Heren Granite Samba Sneakers Og Black White 38 Maat Adidas core Ftwr clear
Freedom T Wolf shirt Dames Camper 5qnz4Y

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat clear Ftwr Samba Heren Og core 38 Adidas Black Granite Sneakers White gxRqv

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

S Oranje Jack Fleece Maat Langly Anuy Unisex ZUYqq

Onze specialisten

Sneakers Ftwr Og Granite Black clear Samba Heren core Maat White Adidas 38
wit Coolibar Dames Zwart Hoodie Maat Uv 40 wI8ZIqF6r
Ii Dames Regatta Groen Jerbra Shirt WrP7p5wPXn
Suede hi dress Mte 36 Vans Sk8 Maat Sneakers Unisex Blues a1nRX
Maat Granite Black clear Heren Samba core Ftwr Og Sneakers 38 Adidas White