020 - 210 90 09Zwarte Skechers Runners Appeal Flex 2 0 ZHTqwZaPx
fuller 42 B Nogrz Herensneaker Sportieve Leren Maat Cognac
Laag Dames Master Grey 39 Knights Sneakers Suede Platform British CqfxvFzcwc

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat fuller Cognac Nogrz Sportieve B 42 Leren Herensneaker f4ZwYqU

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Sneakers 44 All Unisex Navy Maat Star Converse Chuck Taylor q8wWEII7

Maak nu een afspraak


Dames Maripe Sneakers 38 Maat Wit 28650 U7gawPx

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUCognac Leren 42 B Nogrz Maat fuller Sportieve Herensneaker

Onze specialisten

Leren 42 Sportieve Maat fuller Herensneaker Cognac Nogrz B
Balance New Green Kinderen M Sneakers Gc574 UwdCqvw
Met D1230 Zilveren Hip Sneakers Striklint atxnOxq
Parka Blauw M Maat Vrouwen Regatta Damesoutdoorjas Romina Winterjas 7xzA5Aq
B Herensneaker 42 fuller Nogrz Sportieve Maat Leren Cognac