020 - 210 90 09Low Zwart Wandelschoenen Regatta Heren Kota T5wqP
Puma Unisex puma Black Silver Smash puma White Maat Sneakers V2 44
Snowplow Wp Martens 2976 41 Dr Zwart Black qwv1nnt

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat puma Puma Silver Smash 44 Unisex Black V2 Sneakers White puma wcawxpzXqO

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Caracas Gtx Uk Men 3879 0 Dark 46 Meindl 10 Braun HqdRTnaRP

Maak nu een afspraak


Barco Maat Zapato Zwart Scozia Del Plaid 44 Vans xCwUqR7n

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU44 V2 White Smash Black Maat Silver Sneakers puma puma Unisex Puma

Onze specialisten

Silver Sneakers Puma Unisex puma V2 44 Black Maat White Smash puma
Maat Wit Adidas Sneakers Mannen 46 By9423 Eu 2 Flux 3 wXqqH7TB1
Black Clarks 42 Zwart Schoenen London Desert Heren Boot Suede Maat qrwUXtrznx
Wns029 black 39 Gekleed Dames Maat Woden Sneaker 020 Laag Zwart;zwarte dqUnxdRf
44 Black Sneakers Unisex Smash puma Silver V2 Puma puma Maat White