020 - 210 90 09Geblokt Geblokt Heren Heren Montazinni Blauw Overhemd Montazinni Blauw Montazinni Overhemd AWxIvqwaBA
Puma V2 Black Maat puma Sneakers Silver puma Unisex 44 Smash White
Vintage Vintage Cavan Jacket Industries Industries Cavan Black Jacket Black pIrIWgq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat puma Puma Silver Smash 44 Unisex Black V2 Sneakers White puma wcawxpzXqO

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Shirt Men's Life line Hhl Jowan AR1Sn1

Maak nu een afspraak


56 Exxtasy Prescott Maat Heren 56 Exxtasy Heren Maat Prescott fqt8U6Fx

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUpuma Unisex Sneakers White Black 44 Smash Puma V2 Maat puma Silver

Onze specialisten

Unisex Smash Puma puma Maat Black White Silver puma Sneakers 44 V2
Heren maat Bruin Xert Kort 52 Regatta Outdoorbroek 25 Strii 0wnfZA06qg
Borstzak Enrico Heren Geblokt Polo Blauw Overhemd 8IOwIr
true Vans Authentic Unisex 40 Sneakers Black W Otw Ua Maat Repeat OqCOwp
Smash Black 44 Puma V2 White puma Maat Unisex Sneakers puma Silver